Laatste dag in de school :( - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Wendy en Rianne - WaarBenJij.nu Laatste dag in de school :( - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Wendy en Rianne - WaarBenJij.nu

Laatste dag in de school :(

Door: Rianne

Blijf op de hoogte en volg Wendy en Rianne

27 April 2006 | Hongarije, Boedapest

Hoi allemaal,

Vandaag was onze laatste dag in de school... :( Zaterdag gaan we nog wel picknicken met iedereen (ook met de leerlingen als het goed is), dus we hebben nog niet van iedereen afscheid hoeven nemen, maar vandaag was de laatste dag dat we les gaven en in het schoolgebouw aanwezig waren... Heel erg raar. We zijn overal nog een keer rondgelopen en hebben van alles wat los en vast zat foto's gemaakt. :)

Gisteren hadden we voor iedereen die in onze staffroom zit kleine kadootjes gekocht. Die hadden we vandaag gegeven met een persoonlijk kaartje voor iedereen. Dat vonden ze wel erg leuk geloof ik. Gisteravond zijn we met onze mentoren (Anna, Robi en Krisztina) gaan uit eten als afsluiting. Ook erg gezellig, maar Robi (mijn bio mentor) had alleen op weg naar de plek waar we hadden afgesproken zijn enkel verzwikt... Uiteindelijk is hij na het eten met veel aandringen van ons naar het ziekenhuis gegaan en hij bleek zijn enkelbanden gescheurd te hebben, ai! Hij is de klassedocent van de 13th grade (die volgende week afscheid nemen van de school) en daarvoor staan een heleboel dingen gepland waar hij bij moet zijn, dus het is nog even de vraag of dat gaat lukken...

Verder was iedereen heel lief voor ons vandaag. De leerlingen, maar ook de docenten. Het is toch wel erg leuk om te horen dat ze het leuk vonden dat we hier waren en dat je goed les hebt gegeven. We hebben net even wat zitten drinken op Pasareti Tér, maar we konden toch niet beslissen wie we nou de liefste, leukste, beste, grappigste, schattigste leerling van onze klassen vonden. Het zijn er gewoon te veel! :) Jeetje, ik ga het wel echt missen hier...

Om ons afscheid compleet te maken onweert het hier nu trouwens en het giet (en de stroom is net even uitgevallen). Feels like home! :) Terwijl het de afgelopen dagen 25 graden was en we zonder jas naar school konden fietsen. Fietsen?? Ja, fietsen! Sinds de critical mass hebben we fietsen geleend van Ili (hoofd van de Engelse department in de school). Echt super om lekker rond te fietsen, maar als het zo regent zou je toch weer willen dat je een kaart voor het openbaar vervoer hebt... Zeker als je bedenkt dat Hongaarse fietsen geen spatbord hebben en de wegen heel veel pot holes! (resultaat is hele natte, modderige tas en broek...)

De komende dagen gaan we vooral veel leuke dingen doen. O.a. dus zaterdag de picknick met iedereen die we kennen, en aangezien we de hele school hebben uitgenodigd zou het nog wel eens druk kunnen worden.:) Morgen gaan we als het goed is naar de synagoge en ga ik naar het natuur historisch museum (Hongaarse mummies bekijken, altijd leuk!). Maar vannacht eerst even bijslapen. De afgelopen dagen waren toch wel errug druk en slapen schiet er dan een beetje bij in... (Vannacht heb ik tot 2 uur reports na zitten kijken en vanochtend weer om half 7 op om lessen verder voor te bereiden)

Nog een paar dagen en dan zijn we weer in Nederland... :) :( Weet het niet... Heb aan de ene kant zin om weer lekker thuis te zijn en iedereen weer te zien, maar aan de andere kant is het hier zo leuk! We gaan als het goed is in de zomer terug om naar het Sziget festival te gaan. Dus als je zin hebt om mee te gaan?? :)

Tot snel!

Veel liefs, Rianne

• 28 April 2006 - 10:44

Rianne:

heel goede terugreis voor jullie en welkom in brabant weer ,het is hier ook leuk hoor!
    groetjes ma