Vakantie in eigen land! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Wendy en Rianne - WaarBenJij.nu Vakantie in eigen land! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Wendy en Rianne - WaarBenJij.nu

Vakantie in eigen land!

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy en Rianne

20 April 2006 | Hongarije, Boedapest

Jawel, tijd voor vakantie in eigen land maar helaas zonder tips van Meta.

Gelukkig zijn er in onze school veel mensen die graag alles willen vertellen over Hongarije (daar zijn het ook docenten voor) en ons de plekjes laten weten die we gezien moeten hebben voordat we hongarije verlaten.

Alle tips in overweging genomen en uiteindelijk gekozen voor een rondje Sopron, Lake Balaton, Budapest en Holloko.

Na twee goed uitziende jongemannen opgepikt te hebben van het vliegveld, zijn we donderdag met Fifi vertrokken naar het westen, Sopron, een stadje aan de grens met Oostenrijk. Lekkere gebakjes gegeten, fotos gemaakt van deuren, niet gevallen van de trap en de firewatch tower beklommen.

Hongarije is vol met thermale baden en degene waar de meeste bejaarden komen is in Heviz. De LP verkondigde dat in dit meer het natuurlijke water wel 40 graden is en een klein beetje radioactief. Reden genoeg om uit te checken natuurlijk. Het eerste contact tussen onze tenen en dit bijzondere water was wat teleurstellend, zeker geen 40 graden, maar eerder 25, ai! Zie de fotos voor het effect van het radioactieve water op ons lichaam.

Volgende punt was Lake Balaton, het grootste binnenmeer van Europa, wel 80 km lang en 14 tot 1.5 km breed. Het handige van Fifi is/ was dat ze op alle leuke plekjes wel even wilde stoppen en ons tijd gaf voor sight seeing en Franks Zoo.

Terug in Budapest hebben we fietsen gehuurd om ons erg nederlands en nog sneller te kunnen verplaatsen en zo Dirk en Ronald het zomerse Budapest te laten zien. Je ziet de zomer binnenkomen, met steeds meer toeristen en 'binnentuincafes' die open gaan.

Op paasmaandag zijn Rianne en ik met auto alleen naar Holloko geweest. Hier vieren ze nog op de traditionele manier pasen: mannen besprenkelen de vrouwen met water en zij krijgen hiervoor een ei terug... Door de file (hier geen meubelboulevard, maar Holloko) hebben we dit festijn gemist, maar wel weer veel optredens met leuke muziekjes en bijzonder dansende mannen gezien. De terugweg over Andrassy Ut (nooit gedacht dat ik met mijn rijtalent ooit over de hipste straat van B zou rijden) was helaas het einde van deze relaxte paasvakantie.

Tijd voor Science Week! In het kader van science week worden allerlei hippe tripjes en activiteiten georganiseerd. Gisteren ben ik bij de nationale bank geweest waar ik mijn eigen muntje heb geslagen en vandaag heb ik bij de hongaarse KNMI als een echte Marjon het weerbericht voorgelezen. Rianne heeft vandaag de modernste waterzuiveringsinstallatie van Europa bezocht en daarna de huisdieren van de leerlingen bejureerd tijdens de Pet-Contest. Morgen gaan we geografisch én biologisch verantwoord naar Ice Age 2 met leerlingen van school en zaterdag meefietsen in de Critical Mass bike tour door B. voor betere fietspaden.

En dat allemaal in de zon die ik vandaag tijdens het weerbericht voorspeld heb, kan het nog beter?

Csók!

Wendy

• 22 April 2006 - 17:56

Lieke:

wat een gezellige foto's toch! goed hoor weej dat je de acrobatiek toch nog in de vingers hebt gekregen. wij hebben een dag mogen proeven aan de warmte, nu is het weer lekker vertrouwd ijskoud, mmmm!

• 23 April 2006 - 12:12

Anieke:

Tjonge, wat een gave, wereldverbeterende acties daar in Budapest! Je link deed het niet, maar heb even gegoogled en zag er strak uit.
    Veel plezier met de laatste daagjes!

• 24 April 2006 - 15:01

Dirk:

ja, het was een mooie tijd... ik zal Fifi zeker missen, gelukkig kom jij bijna terug! ;-)